Arsenalsgatan 8B

Välkommen högst upp i gårdshuset till en ljus och inbjudande sekelskiftestvåa. Här uppe bjuds du på skön rymd och fin kontakt med himlen utanför. Lägenheten är fint renoverad med rymligt kök med matplats, stort sovrum, stor balkong, stilrent badrum och egen tvättavdelning. Eftertraktad förening och låg avgift! Ej hiss.


Arsenalsgatan 8B

Bostadsrätt

2 + kök

2456 kr/mån

4 av 4 (ej hiss)

70kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Med absolut bästa läget på Kungshöjd, mitt på Arsenalsgatan i en pampig fastighet, har vi nu förmånen att erbjuda denna luftiga sekelskiftestvåa. Arsenalsgatan är för många en drömadress och här är utbudet av lägenheter lågt. Här stormtrivs de flesta från första stund och här vill man bo kvar länge. Läget är optimalt och utanför dörren finns allt man behöver inom bekvämt avstånd. Kungsgatans puls nås endast 100 meter bort och det är något alldeles speciellt med atmosfären i dessa kvarter. Här står pampiga tegelfastigheter på rad och mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyllret ger en kontinental känsla. På Lasarettsgatan finner du Piccolino som serverar den perfekta espresson och även en frukost eller lunch på stående fot, behöver du något mer mättande så finns populära foodtrucks längs Magasinsgatan och längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare vår och sommartid på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. Det finns något för alla och för dig som skall vidare är det nära till innerstadens alla stadsdelar. Vill du bara ha en lugn stund så kila ner till hamnen och njut av doften av hav och lite båttrafik.

Högst upp i gårdshuset på Arsenalsgatan 8C finns nu denna otroligt ljusa sekelskiftestvåa. Lägenheten har renoverats varsamt allt eftersom sedan 2012 och bjuder bland annat på ett stort kök, två rum i fil, rymlig balkong, helkaklat badrum och egen tvättavdelning. Detaljer som takrosetter, serveringsskåp, höga fotlister och brädgolv i original gör detta hem till en välbevarad pärla. Fyra höga fönsterpartier i fil välkomnar ljuset och skapar en trivsam rymd. Föreningens är en av Kungshöjds bästa och förvärvade fastigheten för snart 30 år sedan. Fastigheten är oerhört välskött och föreningen har en låg belåning och låga avgifter. Lägenhetens förråd ligger i källaren i samma trapphus och är cirka 5 kvm stort.

Hall
+
Efter fyra stentrappor upp väntar belöningen. I samma stund som du gläntar på dörren välkomnas du av ett otroligt ljus. Hallen som möter dig har väggar målade i en ljusgrå ton och 2015 lades ett svartvitt marrakeschklinker in på golvet. Vill man avskilja hall och vardagsrum finns en fin spegeldörr kvar som kan enkelt sättas upp.

Kök
+
Till vänster om hallen öppnar det trivsamma köket upp sig. Renoverat 2012 bjuder rummet på allt du kan tänkas behöva. Stilen som valdes harmoniserar fint med husets karaktär med vita matta luckor, rostfria skålhandtag, vitt fasat kakel och en massiv bänkskiva av oljad ek. Köket sträcker sig längs med fyra sidor av rummet vilket ger gott om både förvaring och arbetsyta. Två vita hyllplan med konsoler ger extra avställningsyta utan att göra avkall på rymden. Köket är utrustat med rostfri fläkt (Electrolux), rostfri varmluftsugn (Electrolux), induktionshäll (Whirlpool), rostfri mikro (Whirlpool), integrerad diskmaskin (Whirlpool) samt kombinerad kyl och frys i vitt utförande (Electrolux 2013). Väggarna i rummet är vitmålade och på golvet ligger ett schackrutigt linoleumgolv. I mitten av rummet är murstocken framtagen och det matta röda teglet ger en varm karaktär åt det i övrigt ljusa hemmet. Ett matbord för fyra får med fördel plats här och väntas större sällskap så är det bara att fortsätta duka upp inåt vardagsrummet, då ryms med enkelhet ett tiotal gäster.

Vardagsrum
+
I öppenhet med köket ligger det ljusa och trivsamma vardagsrummet. Två höga fönster med överljus vetter ut mot innergården och öster och det höga läget i huset ger en fin kontakt med himlen. Väggarna går i krispigt vitt även i detta rum och på golvet löper underbara brädor i original. Dessa har slipats, lutats och mattlackats under 2011 för att uppnå den rätta ljusa karaktären. Väggen som vetter mot trapphuset har en läcker rundad form och framtaget tegel, en perfekt liten vrå för favoritfåtöljen. Ett bevarat vädringsfönster släpper in ljuset och blir också till en dekorativ detalj i rummet. Det vackra golvet ramas in av höga fotlister och i taket löper stram stuckatur och en fin rosett. Här finns gott om plats för soffa, tv-möbel och förvaring. En inre hall leder dig sedan vidare till tvättavdelning och badrum och här finns även ett bevarat serveringsskåp som ger gott om extra förvaringsutrymme åt porslin och glas.

Sovrum
+
En bevarad vit spegeldörr skärmar av mot sovrummet som ligger i fil. Även här inne är takhöjden tilltagen och alla rätta detaljer finns bevarat; stuckatur, fotlister och takrosett och förmiddagsljuset flödar in. Längs med vänstra sidan löper vita garderober (tre stycken med dubbla dörrar) vilket ger bra förvaring åt alla kläder och sänglinnen och rummet är stort nog att rymma en dubbelsäng, arbetsplats och förvaringsmöbler. Det vackra brädgolvet löper vidare även i detta rum och väggarna är vitmålade. Under 2016 uppfördes nya balkonger till lägenheterna i gårdstrapphuset och utgången till balkongen är från sovrummet

Balkong
+
Balkongerna uppfördes under 2016 och löper längs med sovrummets yttervägg. En väl tilltagen yta om cirka 5,5 kvm och det tysta och rofyllda gårdsläget bjuder på sol från tidig morgon fram till cirka klockan 13 under vår och sommartid. Balkongen omges av ett stramt och fint räcke i smide.

Tvättavdelning
+
Fortsätter du in i den inre hallen rakt fram från vardagsrummet så når du tvättavdelningen på vänster sida. Här inne är väggarna vitmålade och på golvet ligger vitt klinker. Utrustat med tvättmaskin (Electrolux) och gott om hyllplan för förvaring av tvättmedel, handdukar etc. Detta utrymme lämpar sig även perfekt som städskåp och här finns gott om utrymme för strykbräda och dammsugare.

Badrum
+
Badrummet renoverades 2012 och går i klassisk stil med svart klinkergolv och matt vitt kakel på väggarna. Utrustat med dubbelhandfat med vit kommod med fyra lådor, ovansittande plan spegel med läcker belysning, wc-stol samt duschhörna med vägg av glasbetong och en vikbar glasdörr samt dusch med både hand- och taksil. I duschen är väggarna kaklade i svart och på golvet ligger svart mosaik. Spottar i taket ger rätta belysningen och golvvärme ser till att bara fötter möts av en behaglig temperatur.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Ska du sälja din lägenhet i något av områdena vi jobbar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!