Karl Gustavsgatan 7 B

1,5:a från sent 1800-tal mitt i Vasastaden med 100 procent charm. På 46 smarta kvadrat hittar vi ett exklusivt kök och badrum med tvättmaskin. Ljusa väggar, snyggt parkettgolv och ovanligt bra förvaring. Stor balkong mot vacker innergård.


Karl Gustavsgatan 7 B

Bostadsrätt

1.5 + kök

46kvm

3033 kr/mån

2 av 5 (hiss finns)

Enligt överenskommelse

2 800 000 kr

Andelstal: 1.67% Lägenhetsnr: 00022 (1103) Driftkostnader: 5500 kr/år varav El: 3000 kr / Försäkring: 1500 kr /

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
1,5:an på Karl Gustavsgatan 7 är tveklöst en lägenhet som det är lätt tycka riktigt mycket om. Den som flyttar in i brf Excelsiors vackra sekelskifteshus kan se fram emot detta, bland annat:

* Knäpptyst läge mot fint renoverad innergård.
* En totalrenoverad lägenhet med finish av hög klass.
* Stor balkong med utgång från vardagsrummet - ett ljuvligt uterum när balkongsäsongen närmar sig.

Vårt hem ligger optimalt nära så väl Avenyn som Linné och Haga. Kollektivtrafiken når du lätt och tar dig smidigt runt i staden. Läroverk som Handelshögskolan, KTB och Göteborgs Universitet finns i området. Känner du för att varva ner och smita undan från stadslivet för en stund finns flera grönskande parker att tillgå, bland annat Vasaparken, Hagaparken och Kungsparken. När du väl satt din fot i Vasa är det svårt att släppa taget!

Entré
+
Lägenheten ligger två trappor upp med lugnt gårdsläge och avstånd från stadspulsen nedanför. Hit tar du dig via den kullerstenbelagda innergården. Bilden som möter dig när du stiger innanför säkerhetsdörren är som hämtad ur ett inredningsmagasin och det är lätt att se att detta hem har skapats med både eftertanke och kärlek. Den lilla entrésmutten har bra plats för avhängning.

Kök
+
En dröm för både kock och gäster. Inredningen är italiensk och består av vita, släta luckor. Bänkskivan i lavasten bryter fint mot mosaiken på väggen. Underlimmad diskho underlättar avtorkning av bänkskivan och förstärker kökets moderna touch. Downlights ovanför arbetsbänken och infällda dimbara spotlights i tak ger bra belysning. Vitvarorna kommer från Smeg och såväl, inbyggnadsugn, micro, fläkt och kyl/frys är av rostfri design. Diskmaskinen är integrerad bakom de vita luckorna. Väggarna är släta och målade i en bruten vit ton och på golvet ligger oljad ekparkett. Matplats för minst fyra personer.

Badrum
+
Mellan köket och vardagsrummet ligger det helkaklade badrummet med påkostade materialval, renoverat så sent som 2006/2007. Väggar i svart skiffer och ljus marmor på golvet. Självklart finns behaglig golvvärme. Badrumsinredningen som går i vitt och trä består av handfat, spegelskåp med ovansittande belysning, wc-stol samt dusch med stor taksil och handdusch. Tvättmaskin och torktumlare gör badrummet komplett.

Vardagsrum
+
Vardagsrummet är lägenhetens själ och hjärta. Kvadratmetrarna tillåter både soffa, tv-möbel och läshörna, vilket gör detta till så väl ett optimalt studentboende som en perfekt lägenhet för både singlar och par. Detta är ett rum som andas värme och harmoni med vita väggar och oljad parkett. De tre meter höga och glasade balkongdörrarna ger ljus och karaktär åt rummet.

Sovalkov
+
I anslutning till vardagsrummet ligger sovalkoven, med plats för en 160 centimeter bred dubbelsäng. Även här ligger snyggt parkettgolv. Alkoven skiljs från vardagsrummet med lättgående skjutdörrar i frostat glas

Balkong
+
Balkongen byggdes 2007 och fungerar som en förlängning av vardagsrummet. Ett underbart extrarum om sommaren där frukosten, fördrinken eller middagen kan intas. Måtten är imponerande 290 x 160 cm och ger plats för matbord, solstol och en hel del blommor. Allt ramas in av ett svart och snyggt smidesräcke.

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner/ Reg Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Andreas Lundberg

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Förening

Brf Vasastaden 7:17

När fastigheten uppfördes 1880 genom arkitekten Adrian Petersen var nyrenässansen i full blom. Byggnadens vackra fasad smyckades med ornament, listverk och kupor som gick hand i hand med stora, ljusa lägenheter med gott om plats för ett rikt socialt liv.

1938 byggdes huset om till hotell, som slog upp portarna under namnet Excelsior. Under det dryga halvsekel som Hotel Excelsior funnits var det känt som Göteborgs främsta artisthotell, vilket gav huset en särskild karaktär. Många artister, skådespelare, konstnärer och regissörer har övernattat på Karl Gustavsgatan 7-9. Greta Garbo, Nils Poppe och Niklas Strömstedt (!) är några av alla de gäster som kunde välja mellan allt från spartanska enkelrum till stora sviter med magnifika kakelugnar.

Under årens lopp har hotellet renoverats i olika omgångar, dock alltid med varsam hand och med ambitionen att bevara ursprungliga detaljer. Ombyggnationen av Hotel Excelsior till bostadsrätter startade i januari 2006 och inflyttning skedde från och med 1 maj 2007. Föreningen har en total bostadsyta om 2 430 kvm som är fördelad på 34 bostadsrätter.

Föreningens ekonomi
Taxeringsvärdet uppgår till ca 48,6 mkr, varav 36 mkr fördelas på byggnad och 12,6 mkr på mark. Inga avgiftshöjningar är planerade.

Föreningen har planer på att sälja av delar av trapphuset i fastigheten på 9B för att öka intäkterna

Gjorda renoveringar
Fastigheten har de senaste åren genomgått en genomgripande totalrenovering och är numera i toppskick. Huset är grundförstärkt med pålning och gjutning av platta. Bland annat har stammar, tak, trapphus, gård och fasad totalrenoverats.

Kommande renoveringar
Då man har investerat i fastigheten genom en totalrenovering finns inget större underhållsbehov de närmaste åren utan endast löpande underhåll. För att finansiera eventuella reparationer så avsätter föreningen 0,1 % av fastighetens taxeringsvärde varje år till yttre underhållsfond enligt ekonomisk plan.

Övrigt
Den magnifika vitputsade sekelskiftesfastigheten mitt i Vasastaden är uppförd i fem våningsplan med fyra invändiga trapphus. Hiss finns. Till föreningen hör två stora innergårdar med utemöbler och grillmöjligheter.

Förvaringsmöjligheter finns det gott om i denna lägenhet, i form av klädkammare och ett stort förråd. Cykelrum och återvinning finns på gården.

Kabel-tv och bredband finns via fiberkabel. I lägenheten finns programmerbar belysning från Siedle, vilket innebär att det går att styra belysningen i hemmet efter tycke och smak. Alla strömbrytare är i diskret antracit ton.

På Karl Gustavsgatan finnsgoda parkeringsmöjligheter och boendeparkering gäller i området (www.trafikkontoret.goteborg.se).

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1880

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: Ingen deklaration har utförts

Vill du bli kontaktad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!