Kastellgatan 8 A

FINNES: Sekelskiftestvåa med balkong i högt och ljust läge. Plan 4 av 5. Fint renoverat kök och badrum med tvättmaskin. SÖKES: Par eller singlar som vill bo på bästa adress och uppskattar utsikt över vårt goa Göteborg.


Kastellgatan 8 A

Bostadsrätt

2 + Kök

62kvm

3044 kr/mån

4 av 5 (ej hiss)

Enligt överenskommelse

3 800 000 kr

Andelstal: 2.08% Lägenhetsnr: 18 Driftkostnader: 5200 kr/år varav El: 3200 kr / Försäkring: 2000 kr / Personer i hushåll: 3

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Det finns ljusa lägenheter, vissa hem badar i sol. Och så finns det lägenheter som spelar i en helt egen liga, som har allt det där som gör livet extra gott. Tvåan på Kastellgatan 8 A är tveklöst en lägenhet på hög nivå, både bildligt och bokstavligt talat. Den som flyttar in brf Kastellets vackra hus kan bland annat se fram emot detta:

* Storslagen utsikt i fritt och högt läge.
* En mycket välhållen lägenhet med alla detaljer som hör det förra sekelskiftet till.
* Balkong precis där man vill ha den - i anslutning till köket.
* Medlemskap i brf med sund ekonomi och stort engagemang.

Huset på populära Kastellgatan stod färdigt 1905 då Oscar II var kung över Sverige och Norge - och en liter mjölk kostade 15 öre. Vid den tiden var det nästan bara betesmark i omgivningarna och även om det i dag är en del av storstaden Göteborg, så slås man av lugnet på denna gata. Med Skansbergets grönska i bakgrunden och kulturminnet Skansen Kronan som högsta topp, är det svårt att tro att man befinner sig i rikets andra stad. Den sparsamma trafiken på den enkelriktade gatan gör att man kan öppna fönstren utan att det stör. Skulle du mot alla odds tröttna på Linné så tar det inte många minuter att promenera till Haga och Vasastaden. Bara några kvarter bort erbjuder Slottsskogen och Änggårdsbergen rekreation i fin natur.

Vi sammanfattar: ett osedvanligt vackert hem i Göteborgs just nu mest attraktiva stadsdel. Dessutom: förutom en lägenhet i fint skick, så har du här chansen att bli medlem i en brf med sund ekonomi. Brf Kastellet har tagit mycket väl hand om sin fastighet och avgifterna planeras att ligga still det närmaste året.

Hall
+
Hallen har bra plats för ytterkläderna och binder ihop hela lägenheten. Släta, vita väggar. Innanför dörren ligger grå klinker som övergår i en oljad ekparkett. En igensatt gammal ingång har i dag blivit en praktisk och charmig bokhylla. Häng av dig jackan och följ med vidare in i lägenheten.

Sovrum
+
Till höger om entrén och med ett rejält fönster mot föreningens lugna innergård, har sovrummet gott om plats för både säng och nattduksbord. Väggarna är målade i en grå/beige nyans som vackert framhäver stuckaturen och takrosetten. På golvet ligger samma oljade ekparkett som i övriga rum. Förvaringen är väl ombesörjd i form av garderober med skjutdörrar.

Kök
+
Köket som är från Kvik, är som gjort för att lyckas med middagsbjudningen. Utrustat med alla bekvämligheter i form av kyl/frys, inbyggd ugn, diskmaskin och spishäll samt fläktkåpa i rostfritt. Vita släta luckor, öppna hyllplan i ek med downlights, fräscht kakel i vitt och arbetsbänk i oljad ek. Dubbla, glasade dörrar leder ut till balkongen.

Balkong
+
Snart börjar balkongsäsongen och för den som gillar att äta frukost och lunch i solen är kan det förmodligen inte bli bättre än på Kastellgatan 8. Läget är sydostligt, vilket gör att solen når hit ända fram till tresnåret på eftermiddagen.

Badrum
+
Fint renoverat med grå klinker på golvet, underliggande värmeslingor och helkaklade väggar i vit och turkos mosaik. Väggar av glasbetong avskärmar duschplatsen från tvättpelaren och det stilrena handfatet som vilar på hyllplan av ek. Ett väggfast skåp i rostfritt ger goda förvaringsmöjligheter. Check i rutan för tvättmaskin också!

Vardagsrum
+
Ett ljust och harmoniskt rum med gott om plats för både soffgrupp, favoritfåtöljen och bokhylla. Ett stort fönsterparti ger utsikt över Skansberget och vackra Skansen Kronan. Gjutjärnselement, höga fotlister, stuckatur och takrosett förstärker sekelskifteskaraktären ytterligare.

Övrigt
+
Fastigheten bebyggdes 1905 och består av tre hus i fem våningar. På vinden finns ett förråd om ca 6 kvm som medföljer lägenheten. I källaren på nr 10 finns föreningens gemensamma tvättstuga med flertalet tvättmaskiner.

Kabel-tv från Comhem ingår i avgiften och bredband finns indraget i fastigheten via Comhem. Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Däremot finns möjlighet att köpa boendekort för ca 650 kr/mån eller hyra garageplats i närliggande garage (kösystem). Ett soprum med källsortering finns intill porten på Kastellgatan 10. I föreningen finns barnvagnsrum och cykelrum.

Föreningen har två gemensamma innergårdar som är nyplanterade med rabatter, ny stensättning, nya utemöbler och en stor grill.

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner/ Reg Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Sandra Guerrero

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 11

sandra@alvhem.com

Förening

Brf Kastellet

Brf Kastellet äger sedan år 2000 fastigheten Kommendantsängen 7:21, belägen på Kastellgatan 8-10. Byggnaden som uppfördes 1905 och tillhör jugendstilen, består av ett flerbostadshus i fem våningar med 38 bostadsrätter, en hyresrätt och fyra lokaler (fritidsagentur, galleri, lager, kontor) med hyresrätt. Fastighetens totala yta är 3 213 kvm, varav 2 976 kvm är lägenhetsyta och 237 kvm är lokalyta.

Genomförda renoveringar:
* Rör- och elstambyte gjordes 1979.
* Uppgradering av kabelnät år 2002.
* Underhåll/målning av plåttak 2002.
* Uppgradering av ventilation 2003.
* Under 2006-2007 gjordes flera insatser som har gett fastigheten ett lyft. Bland annat renoverades innergården med nytt gårdsbjälklag, spolning av brunnar, nytt soprum, portarna byttes till tidsenliga ekportar och fasaden putsades om.
* 2010 renoverades trapphusen och lägenhetsdörrarna byttes ut mot säkerhetsdörrar.
* 2012 sågs fönstren över.
* 2013 byttes torkskåpen i tvättstugan ut.
* 2014 spolades stammarna och en av föreningens lokaler renoverades. Trapphusen pryddes med tavlor som består av gamla foton över området och nytt cykelställ installerades.
* 2015 slipades och polerades trapphusen för att öka trivseln ytterligare.
* 2016 genomfördes en OVK-besiktning och renovering av stuprören mot gården. Man har nyligen gjort en filmning och spolning av stammarna och allt såg mycket bra ut.

Kommande renoveringar:
Föreningen har tillsammans med SBC precis tagit fram en ny underhållsplan. Det som härnäst står på tur är att fönstren ska ses över. Detta kommer troligtvis ske under året. Finansiering för det finns i kassan.

Ekonomi:
Föreningens ekonomi är mycket god. Lokalerna står för ca 14 procent av de totala intäkterna och hyresrätten utgör en latent intäktskälla den dagen den avyttras. Årsavgiften/kvm bostadsrättsyta är 575 kr och har varit oförändrad de nio senaste åren. De långfristiga skulderna uppgår till ca 15,5 mkr, vilket ger ca 5 500 kr långfristig skuld/kvm bostadsrättsyta (snittet i området ligger på ca 6000 kr/kvm). För närvarande har man mycket likvida medel, vilka är planerade att användas till underhåll de närmaste åren.

Övrigt:
SBC sköter lägenhetsförteckningen och den ekonomiska förvaltningen. Trappstädning sköts av ett externt företag. Andrahandsuthyrningar skall godkännas av styrelsen; endast viss tid och beaktningsvärda skäl skall finnas, befogad anledning att vägra saknas. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa. Fastigheten står stadigt på berg och föreningen äger marken som fastigheten står på. Föreningen är medlem i samfälligheten Kastellet/Risken som förvaltar soprummet och tvättstugan.

Med ingång från en av föreningens innergårdar finns föreningens gemensamma tvättstuga med nyinsatta tvättmaskiner och nya torkskåp.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1905

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glas

Energiprestanda: 97 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2009-10-23 00:00

Ska du sälja din lägenhet i något av områdena vi jobbar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!