Nordhemsgatan 43

Urgullig sekelskiftesetta om ca 38 kvm högt upp i huset i hjärtat av Linné. Rymligt kök med utgång till balkong i söderläge. Sekelskiftesdetaljerna är många: vitmålade brädgolv, spegeldörrar, stuckatur och takrosett. Stark förening och tillgång till underbara innerstadsparken Kråkängen.


Nordhemsgatan 43

Bostadsrätt

1 + kök

1888 kr/mån

3 av 4 (ej hiss)

38kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Om du vill bo lugnt och tyst mitt i Linné och uppskattar förra sekelskiftets livsbejakande arkitektur, ja då har du nu hittat ett boende som infriar alla dina önskningar. På tredje våningen förmedlar vi nu denna etta om 38 kvadratmeter i utmärkt skick. Perfekt som förstalägenhet, idealisk för dig som pluggar eller helt enkelt vill bo riktigt bra.

Den goda känslan infinner sig redan ute på gatan. Nordhemsgatan löper som en lunga genom Linnéstaden från hamnen i norr till Slottsskogen i söder och bara ett kvarter från Prinsgatan, som är närmaste spårvagnshållplats. Vi hälsar alltså välkommen till en ytterst välplanerad enrummare. Kliv in genom den röda träporten, och säg hej till det tidiga 1900-talet. Ett hus från 1905 betyder nästan tre meter i takhöjd, fönster modell större och trägolv. Just i denna lägenhet är ljuset alltid närvarande tack vare det spikraka söderläget.

Adressen är bästa tänkbara och tredje våningsplanet garanterar ljuset, himlen, tystnaden. Både fastighet och förening är extremt välskött. Brf Nordhemsgatan 43 har alltid haft låga avgifter och en ambitiös styrelse. Föreningen har just blivit klar med ett omfattande vindsbygge, vilket resulterat i nio nya lägenheter och ökade månatliga intäkter. Projektet genererade också ett överskott som har använts till att amortera på föreningens lån. Belåningen är nu låga 2 662 kronor per kvadratmeter. Snittet för motsvarande föreningar innerstaden är drygt 6 000 kr.

Närservicen är extremt bra tack vare läget mitt i Linné. Närmaste livsmedelsbutik är Hemköp på Linnégatan och på samma gata finns såväl kaféer, apotek, träningscenter, färsk fisk och systembolag. Till Slottsskogen är det bara en kort promenad och för dig som går på Handelshögskolan blir det kort väg till plugget. Studerar du vid Göteborgs universitet, Chalmers eller Sahlgrenska är läget också ypperligt tack vare bra kommunikationer med buss och spårvagn.

Entré
+
Hall med vackert vitmålat brädgolv och god överblick över lägenheten. Väggarna har målats i genomgående ljusa toner för att skapa ett enhetligt lugn och runt dörren är den ursprungliga tegelväggen framtagen. Ny säkerhetsdörr har installerats och det finns plats för avhängning och förvaring.

Kök
+
När köket totalrenoverades låg fokus på umgänge och tillgänglighet. Detta har uppnåtts tack vare rummets öppna planlösning i kombination med vinklad arbetsyta och god förvaring. Köksluckorna går i matt vitt och kombineras fint med vitt kakel ovanför arbetsbänken. Lådorna är utdragbara och dämpande för bästa komfort. En bänkskiva av massiv valnöt ger tyngd åt allt det vita. Spotlights skapar rätt arbetsbelysning. Köksmaskinerna är i rostfritt och kommer främst från Siemens. Diskmaskinen är inbyggd. Intill öppningen mot balkongen finns plats för ett matbord. Köket fungerar ofta som en given samlingspunkt. I detta fall är det lätt att förstå varför, runt matplatsen ryms minst fyra personer vilket gör detta rum till en given plats för umgänge med vännerna. Vintertid är det härligt att sitta vid matbordet, om sommaren intas middagen med fördel ute på balkongen som ligger i rakt söderläge. Den luftiga planlösningen skapar en uppskattad kontakt mellan kocken och de väntande gästerna. Väggarna är målade i en bruten vit ton som vackert framhäver listverken, eluttag och brytare är i klassisk design från Eljo Renova.

Rum
+
Innanför köket, via en bevarad spegeldörr, ligger vardagsrummet med vacker stuckatur, dekorativ takrosett och högt i tak. Sekelskiftescharm även på golvet, som består av originalplankor. Ett brett fönster med handsågade fönsterbräden skapar fin kontakt med himlen och gården utanför och förstärker rummets luftiga känsla. Här finns plats för soffa, fåtölj, tv-möbel och skrivbord. Tre garderober ger gott om utrymme för kläder och annat.

Badrum
+
Ett badrum med bra storlek och avskild duschhörna. Äldre standard men väldigt funktionellt. På väggarna sitter en ljus mönstrad våtrumstapet och på golvet ligger en plastmatta i ljusblått.

Övrigt
+
Tvättstuga finns i trapphus C. De två tvättmaskinerna och torktumlaren har precis bytts ut och ett nytt fläktsystem har satts in i torkrummet i övrigt finns mangel och torkskåp. Tvättiderna är generösa med pass ifrån kl 06.00 på morgonen fram till kl 22.00 på kvällen. I källaren finns ett vindsförråd om ca 2 - 3 kvm som följer med lägenheten.

Boendeparkering gäller i området, för mer information se; www.goteborg.se/trafikkontoret

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner/ Reg Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Ska du sälja din lägenhet i något av områdena vi jobbar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!