Risåsgatan 5

Mycket tyst totalrenoverad tvåa med många charmiga vinklar, stuckaturer, generös rymd, takrosetter och spegeldörrar. Renoverat kök i vitt med framtagen, rundad tegelvägg. Sovrum med rymlig walk-in closet och nyrenoverat stilrent badrum med badkar. Stabil brf med hyresintäkter om ca 30 procent.


Risåsgatan 5

Bostadsrätt

2 + kök

2782 kr/mån

2 av 5

54kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Drömmer du om att bo mitt i händelsernas centrum med närhet till det goda utelivet men ändå vill kunna njuta av lugnet hemma? Vill du kunna bo i en sekelskifteslägenhet som känns större än sina angivna kvadrat och med ett bra separat sovrum? Ställer du krav på att allt ska vara gjort så att det i princip bara är att flytta in? Grattis - då har du hittat ditt drömhem! Alvhem har nöjet att välkomna dig till ett mycket stilsäkert hem med en tilltagen takhöjd, stuckaturer, takrosetter, gjutjärnselement, walk-in closet, renoverat badrum med badkar samt renoverat kök med matplats. Föreningen är mycket stabil och välskött med hyresintäkter om ca 30 % och en nyrenoverad innergård. Man diskuterar även att sälja råvinden för att på så sätt förbättra ekonomin ytterligare. Inget är ännu bestämt men vinden utgör en latent tillgång. 100Mbits bredband ingår i lägenhets avgift och tystnaden som råder gör det svårt att tro att man befinner sig mitt i händelsernas centrum. Välkommen till ett hem med charmiga vinklar, framtagna tegelväggar och smakfulla färger!

Med Skansen Kronan som blickfång i nordväst och grönskande Slottsskogen i sydost ligger Linnés kanske mest kontinentala kvarter. Frågan är om du kan få bättre grannar? Färskt bröd på morgnarna från surdegsbageriet Alvar och Ivar och när kvällen kommer kan du handla underbara dumplings på Dubbel Dubbel. Eller varför inte gå ner och se någon match på sportbaren Plain Kitchen? Några kvarter bort breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett mycket populärt tillhåll. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen.

Hall
+
Ett tidstypiskt trapphus med blyinfattade fönster välkomnar dig in en vinklad möblerbar hall som är nymålad i nyansen Vågskum. Golvet pryds av grafitgråa klinkerplattor vilket är både praktiskt och snyggt under de regniga årstiderna. Avhängningsmöjligheter finns till både vänster och rakt fram i form av två vita garderober med profilerade dörrar. Som en annorlunda kontrast har taket tapetserats med en diskret tapet. Strömbrytare från Eljo Renova i vitt harmonierar med husets byggår.

Badrum
+
Badrummet som ligger i anslutning till hallen renoverades enligt konstens alla regler 2013. Helkaklade väggar med vita kakelplattor med fasade kanter och grå klinker på golvet. Längs ena väggen står ett badkar vilket är ovanligt numera. Många drömmer om att kunna ta sig ett bad, skulle man dock vilja ta bort det och byta ut mot dusch så är det inga problem. Intill badkaret finns en vit kommod med profilerade lådor och ett handfat i gammaldags stil. Ett översittande spegelskåp erbjuder tillsammans med ett högskåp gott om förvaringsmöjligheter. I övrigt är badrummet utrustat med en wc-stol och i taket sitter infällda spotlights med dimmer.

Vardagsrum
+
Vardagsrummet, som är lägenhetens själ och hjärta, erbjuder gott om plats för både soffa, tv-möbel, fåtölj och bokhylla. Från detta rum ser man in till både köket och sovrummet vilket binder ihop bostaden på ett trivsamt sätt. Ett brett fönster mot gården bidrar med ljus och ytan framför fönstret lämpar sig perfekt för en arbetsplats eller läshörna. Majoriteten av väggarna är målade i en bruten vit nyans med en vägg som tapetserats med en diskret mönstrad tapet. Taket pryds av tidsenlig stuckatur och takrosett. På golvet ligger en parkett av valnöt och en massiv trären spegeldörr mot sovrummet ger den känsla man eftersträvar i ett hus från 1900-talets början.

Sovrum
+
Intill vardagsrummet, ligger sovrummet. Detta rymmer gott och väl en dubbelsäng och förslagsvis en byrå. Ett fönster mot den tysta gården gör inte bara rummet ljust, det gör också att man om sommaren kan sova med det öppet utan att störas av trafiken. Med ingång från sovrummet erbjuder en rymlig platsbyggd walk-in closet plats för både kläder, skor och väskor. Även stegen, strykbrädan, skurhinken och dammsugaren får plats utan att det känns trångt. En walk-in closet är en ren lyx i ett 116 år gammalt hus. Sovrummets väggar är målade i samma nyans som vardagsrummet och en av väggarna är tapetserad med en mönstrad tapet. På väggen finns vägghängda vita skåp som optimerar förvaringen ytterligare och en rundad framtagen tegelvägg gör rummet oerhört trivsamt. Golvet pryds av samma valnötsparkett som i vardagsrummet.

Kök
+
Med egen köksingång, charmigt rundad vägg av tegel och fönster mot gården ligger köket som renoverats under 2013. Tidlösa materialval i form av vita profilerade köksluckor med maskinell utrustning i rostfritt och bänkskiva av svart laminat. Spishäll och varmluftugn med översittande fläkt, inbyggd micro i brösthöjd samt diskmaskin och kyl/frys - samtliga från Electrolux. Infällda spotlights i taket samt downlights ger ett fint arbetsljus. Golvet pryds av grafitgrå klinker och väggarna är målade en i en vit nyans. För en öppen planlösning, kan väggen mot vardagsrummet eventuellt öppnas upp (troligtvis tegelvägg). Idag finns en matplats för 4 personer.

Ansvarig Mäklare

Sandra Guerrero

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 11

sandra@alvhem.com