Risåsgatan 5

Charmig och välplanerad sekelskiftestvåa på 62 kvm belägen i en välhållen fastighet anno 1900. En mängd vackra originaldetaljer bevarade såsom stuckaturer, kakelugn, listverk, tilltagen takhöjd & brädgolv. Renoverat badrum samt stirent kök. Nära till den nyrenoverade innergården. Mkt stabil BRF!


Risåsgatan 5

Bostadsrätt

2 + kök

2860 kr/mån

1.5 av 5 (ej hiss)

62kvm

Rum för rum

Allmänt
+
På Risåsgatan 5, i en vacker sekelskiftesfastighet, ligger denna charmiga, välplanerade och fint renoverade tvåa om 62 kvadratmeter. Den sparsamma trafiken på den enkelriktade gatan utanför gör det svårt att tro att man är i en storstad. Lägenheten erbjuder vackra och välbevarade sekelskiftesdetaljer, så som höga fotlister, stuckatur och takrosetter. Genomgående brädgolv i hela lägenheten. Här finns även ett rymligt kök med plats för både matlagning och social samvaro. Ljuset letar sig in genom de höga fönstren och ramar in lägenhetens alla rum. Stort, smakfullt och nyrenoverat badrum med tvättmaskin.
Lägenheten är klar och det är bara att flytta in. Om man önskar kan man öppna upp mer mellan rummen. Lägenhetens två entréer ger möjlighet att stänga den ena och på så sätt skapa en stor och lyxig walk in closet. Lägenheten är belägen en våning upp utan insyn från gatan och närheten till den nyrenoverade innergården gör att den verkligen är enkel att nyttja. Föreningen är stabil och välskött med hyresintäkter om ca 30 %. Föreningen har planer på att sälja råvinden för att på så sätt förbättra ekonomin ytterligare.

Med Skansen Kronan som blickfång i nordväst och grönskande Slottsskogen i sydost ligger Linnés kanske mest kontinentala kvarter. Frågan är om du kan få bättre grannar? Färskt bröd på morgnarna från surdegsbageriet Alvar och Ivar och när kvällen kommer kan du handla underbara dumplings på Dubbel Dubbel.
Några kvarter bort breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett mycket populärt tillhåll. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. Packa picknickkorgen, bred ut en filt och njut av naturens vackra lugn.

Hall
+
Lägenheten har två entréer och två hallar; en från Risåsgatan men även en som leder direkt ut mot den fina innergården och Kastellgatan. Möjligheten finns att endast nyttja den ena vilket skulle kunna göra att man kan få till extra med förvaring eller varför inte bygga en walk in closet. Hallen från Risåsgatan har plats för avhängning och en stor skjutdörrsgarderob från Elfa ger plats åt hela familjens kläder samt för övrig förvaring så som städutrustning och lakan/handdukar. Golvet består av ett vitpigmenterat brädgolv som är genomgående i hela lägenheten.

Vardagsrum
+
Med fönster ut mot lugna Risåsgatan ligger det pampiga vardagsrummet med generös takhöjd på ca 3,1 meter, vacker stuckatur, takrosett, gjutjärnselement, höga fotlister och fina listverk. Rummet erbjuder gott om plats för socialt umgänge i form av soffgrupp, tv-möbel. Väggarna är målade i en kulör som framhäver listverk och stuckatur. I ena hörnet står en vacker kakelugn från år 1900, den är inte i bruk idag men går troligtvis att sättas i bruk igen. Utredning hålls på i skrivandes stund. Genom två höga fönster strömmar ljuset in från söder.

Kök
+
Köket kommer från kvalitativa HTH. Det är rymligt, vitt, stilrent och väl genomtänkt.
Vita handtagslösa skåp och lådor skapar en stilren känsla, ett kök som döljer alla funktioner och smälter snyggt in i hemmet. Högklassiga material gör det mycket tåligt och erbjuder matlagning på hög nivå. Tålig bänkskiva av stenkomposit med halvnedsänkt diskho och planlimmad induktionshäll, ovan sitter en effektiv fläkt. Här finns även en varmluftsugn. Dolt bakom de stilrena luckorna finns både kyl/frys och diskmakin.
Här finns plats för ett matbord med 4-6 st sittplatser och har man stora middagar så får det plats fler ändå. Samtliga vitvaror kommer från kvalitativa Siemens.

Badrum
+
Badrummet totalrenoverades för ett par år sedan av fackmän. Då höjde man taket vilket gjorde badrummet avsevärt mycket luftigare och rymligare, man fann även ett utrymme i väggen mot köket vilket gjorde att man vann ytterligare lite yta.
Stilrena val gjordes med ljusgrått klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Nedsänkt handfat i en bänkskiva av betong ger karaktär åt rummet. Under finns både förvaring och en tvättmaskin från AEG. Givetvis finns det golvvärme och handdukstork i detta kompletta badrum.

Sovrum
+
Väl avskilt från lägenhetens sociala delar finner ni sovrummet. Dess kvadratiska yta och dess tilltagna storlek gör det lätt att möblera. Här ryms både en dubbelsäng, skrivbord och byrå. Två höga fönster i söder släpper in rikligt med ljus. Väggarna är målade i en bruten vit nyans och golvet pryds av vitbehandlat massivt brädgolv. Direkt utanför sovrummet finner ni en stor skjutdörrsgarderob med gott om förvaring.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com