Skanstorget 5A

Välkommen till sekelskiftet på Skanstorget och en oerhört personlig trea med så många rätt. Ett högt läge i huset, helt utan insyn, stor hörnbalkong och badrum med tvättpelare från 2016. Dessutom belägen i en stor välmående förening med bredband inkluderat i avgiften. Ej hiss


Skanstorget 5A

Bostadsrätt

3 + Kök

4686 kr/mån

3 av 6 (ej hiss)

88kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Få platser i Göteborg är så starkt förknippade med historik som området vid Skanstorget. Med rötter ända från 1600-talet står Skansen Kronan som ett ståtligt kulturminne högst upp på Skansberget och utgör en välkänd plats för de flesta göteborgare. Torget binder samman de attraktiva stadsdelarna Linné, Haga och Vasastan och de boende längs Skanstorget bjuds på ett optimalt läge med omedelbar närhet till allt vad innerstaden har att erbjuda. Här möts du av en avspänd blandning mellan restauranger, caféer och inredningsbutiker. Någon minuts promenad bort ligger Da Matteo, som har stans godaste kaffe och utanför porten finns den omåttligt populära restaurangen Burgersson. På samma gata finns också bland annat Tre Indier & SPISA som erbjuder mat utöver det vanliga. Det finns heller inga ursäkter till träning med både Nordic Wellnes och yogastudio utanför dörren. En bit bort breder omtyckta Linnégatan ut sig och runt hörnet kan du botanisera i Hagas små butiker och gemytliga caféer. Snedda ner bakom Handelshögskolan och du når Vasagatan med all dess puls på bara några minuter. Söker du avkoppling och rekreation finns både Slottsskogen och Botaniska Trädgården att tillgå.

Mitt i allt detta har vi nöjet att presentera en fantastisk sekelskiftestrea. Med vy över Skanstorget och Skansen Kronan ligger sällskapsrummet med plats för både matbord, soffa och tv-möbel. Sovrummen ligger avskilda från varandra, master bedroom mot den lugna gården och det mindre sovrummet vägg i vägg med vardagsrummet. Hela bostaden andas sekelskifte och har alla attribut man vill ha i ett hus med detta byggår. Väl tilltagen takhöjd, brädgolv, gjutjärnselement och kakelugn (ej fungerande) samt pampiga listverk och stuckaturer som ramar in rummen. Lägenheten har totalrenoverats från 2011-2016 och därmed är det bara att flytta in och börja trivas. Bevarade originaldetaljer bidrar till charmen och gifter sig fint med de välarbetade renoveringarna. Detta är en lägenhet som känns både ombonad och harmonisk.

Lägenhetens 88 kvm disponeras enligt följande:

Entré
+
Två tunga, massiva träportar stänger bruset på Skanstorget ute och lugnet lägger sig innanför. Du går tre trappor upp i ett trapphus som precis har renoverats i tidstypisk stil med en gedigen stentrappa och ledstång i trä. När du kliver över tröskeln in i bostaden får du genast ett hemtrevligt intryck. Ytskikten är målade i en bruten vit kulör och det massiva trägolvet i hallen är inlagt 2011. Här finns platsbyggda garderober med skjutdörrar av spegelglas som ger ovärderlig förvaring för hela familjen. Längre in i hallen finns ytterligare en sektion med garderober.

Vardagsrum
+
Hemmets hjärta med furubrädor i original och stora fönsterpartier som blickar ut över Skanstorget. Längs ena väggen finns en platsbyggd bokhylla för hemmets krukor och böcker. Takrosetten, stuckaturerna, gjutjärnselementen och de höga golvlisterna sätter karaktären samtidigt som utformningen av rummet gör det lättmöblerat. Väggarna är även här målade i en bruten vit kulör och furubrädorna i original slipades och behandlades 2011.

Kök
+
Snyggt kök där man inte har snålat med förvaringsutrymmen. Takhöjden är utnyttjad till max med skåp med fina vitrindörrar som ger köket ett lantligt uttryck. I dessa skåp har man satt in spotlights som ger behaglig belysning. Här finns plats för ett större matbord där hela familjen kan samlas. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggd fläkt, kyl/frys, diskmaskin, inbyggd mikro och varmluftsugn i praktisk arbetshöjd. Maskinerna kommer från Whirlpool och Ikea. För bästa belysning har man fällt in dimbara spotlights i taket. Från köket nås lägenhetens balkong som vetter mot innergården. En stor hörnbalkong, skyddad från väder och vind där man om somrarna kan njuta av såväl frukost som lunch i solen.

Barnrum
+
Lägenheten ger plats för familjen att växa och här får den lille ett eget lekrum och sovrum. Men det går självklart bra att använda detta som gästrum, en 90 säng ryms med lätthet och även skrivbord om man istället vill ha ett hemmakontor. Väggarna är målade i en sober beige kulör och på golvet ligger furubrädor i original.

Sovrum
+
Sovrummet är lugnt beläget in mot gården. Längs ena väggen finns gott om förvaring i en stor skjutdörrsgarderob. En kakelugn (ej fungerande) pryder ena hörnet och även här består golvet av furubrädor. Väggarna i sovrummet är målad i kulören Shitake från Alcro som är en lugn färg perfekt för sovrum.

Badrum
+
Renoverat 2016 med klassiska färg-och materialval som håller över tid. Väggarna bär vitt kvadratiskt kakel och även golvet är vitt med svarta inslag. Självklart med underliggande golvvärme för hög komfort. Här finns WC, duschhörna med infällbara väggar i glas, kommod samt vägghängt spegelskåp med bra belysning. I en nisch har man dessutom byggt in ett högskåp för maximalt med förvaring. En tvättpelare med maskiner från Miele gör vardagsbestyren enklare och i taket bidrar infällda spotlights med bra belysning.

Ansvarig Mäklare

Malin Tulldahl

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 12

malin@alvhem.com

Ska du sälja din lägenhet i något av områdena vi jobbar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!