Södra Hamngatan 5D

En väldisponerad trea som imponerar med sitt höga läge i huset, fönster i tre väderstreck, två balkonger där ni kan njuta av solen större delen av dagen och vy över takåsarna. Totalrenoverad 2012 med fina materialval. Eftertraktad förening med ståndsmässig fastighet och ett framtida läge invid Södra Älvstranden.


Södra Hamngatan 5D

Bostadsrätt

3 + Kök

4085 kr/mån

4 av 5

86kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Brf Lilla Torget har ett majestätiskt läge med Stora Hamnkanalen och kommande Södra Älvstranden som närmaste granne. Här erbjuds ett mycket kvalitativt och eftertraktat boende i unik och historisk fastighet. Ett förstklassigt, framtida läge och endast ett stenkast bort når ni de gamla Magasinskvarteren, kullerstensbelagda gator som myllrar av både små och stora butiker, restauranger och caféer. Närheten till hamnen ger en känsla av frihet och söker du lite grönska ligger Trädgårdsföreningen bara en kort promenad bort. Föreningen har adresserna Lilla Torget 1 samt Södra Hamngatan 5 och 7 och består tre sammanlänkade huskroppar; Wijkska huset (uppfört 1853-1929), Atlanticahuset (uppfört 1807-1922) och Otterhällehuset (uppfört 1895). En unik och historisk byggnad med traditioner och historier som sträcker sig ända tillbaka till 1600-talet, då tomten för första gången bebyggdes. Byggnaderna har renoverats allt eftersom under årens lopp och här har allt från erkända grosshandlare till välkända hyresgäster huserat. Huset har inrymt både bostäder, butiker och kontor under årens lopp och anekdoterna är många. Ägaren innan Brf Lilla Torget var Wallenstam och de genomförde år 2012 en totalrenovering av huset och 55 unika lägenheter uppfördes. När ombyggnationen påbörjades var utgångspunkten att bevara och lyfta fram byggnadens plats i historien och lägenheterna skulle präglas av ljus, rymd och material av högsta kvalitet. Huset har renoverats varsamt för att behålla så mycket som möjligt av husets ursprungskaraktär med många kulturhistoriska värdefulla delar och detaljer. Rustika trapphus, stuckaturer och snickerier har kompletterats, restaurerats och bevarats. Ambitionen var att ett boende i Brf Lilla Torget skall medföra en känsla av hög kvalitet och modernitet, parallellt med gamla anor och historisk betydelse. Lägenheterna har omnämnts som Göteborgs mest eftertraktade lägenheter och läget är exemplariskt. Icke att förglömma att välrenommerade Fiskekrogen huserar i husets lokaler, där ni kan avnjuta fantastiska gourmétmåltider.

Södra Hamngatan 5 välkomnar er med en rustik träport som leder er in på den kullerstensbelagda innergården som sammanlänkar tre olika trapphus. De höga huskropparna ger gården ett skyddat läge och innergårdens utformning för tankarna mot ett litet italienskt torg. I den ena gårdsentrén finns en rymlig hiss som tar er upp till våning två av fem och denna lyxiga 1,5:a. Den generösa takhöjden i kombination med öppna ytor och ett otroligt ljus ger en känsla ger avtryck. Väggarna är genomgående målade i vitt och vitbehandlade brädgolv löper genom samtliga rum. Planlösningen är mycket yteffektiv Till lägenheten hör ett källarförråd om cirka 5 kvm.

Hall
+
Hallen som möter er är rymlig och med högt i tak och här finns gott om plats för avhängning direkt till höger. Redan här slås ni av ljuset som flödar in och som är synonymt med detta hem. I anslutning till hallen ligger de två sovrummen och badrummet, avskilt från de sociala ytorna.

Sovrum
+
De båda sovrummen har fönster mot innergården och öster och läget mot gården bäddar för stillsamma nätter. I huvudsovrummet ryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord och förvaring erbjuds i tre vita garderober.

Gästrum
+
Det mindre av lägenhetens två sovrum är idag disponerat som ett gästrum och passar även utmärkt som barnrum eller gästrum. Förvaring i två garderober.

Badrum
+
Badrummet ligger mellan de två sovrummen och imponerar med sina väl tilltagna ytor. Färgerna är tidlösa med klassiskt schackrutigt golv i matt grått och offwhite och badrummet är utrustat med dusch med vikbara glasväggar, WC, handfat, handdukstork och spegelskåp med stilfull inramning i ek. Ovan tvättmaskinen och tumlaren finns en arbetsbänk och här återkommer den klassiska eken. Golvvärme ger skön komfort och i taket sitter infällda spotlights för ett behagligt ljus.

Vardagsrum
+
Öppenheten mellan kök och vardagsrum är inbjudande och här finns plats för soffa, fåtölj och tv-möbel. Ljuset flödar in genom totalt fyra fönsterpartier och det generösa ljusinsläppet tillsammans med takhöjden ger en rymlig känsla och lugnet faller på. Från vardagsrummet nås den första av två balkonger, öppna upp den helglasade balkongdörren och välkomna förmiddagsljuset in.

Balkong
+
Läget åt den lugna innergård är trivsamt och här kan ni vår och sommartid njuta av solen från tidig morgon till sen lunch. Räcket är i opalglas för att släppa in ljuset och på balkongen ryms en nätt matgrupp eller en liten loungemöbel.

Från köket nås lägenhetens andra balkong och här kan ni njuta av eftermiddags- och kvällssolen och blicka ut över takåsar och kranarna vid hamninloppet. Balkongen nås via en helglasad balkongdörr och balkongen omges av ett stilrent räcke i smide.
Kök
+
Köksinredningen kommer från exklusiva Kvänum och detta är ett drömkök för dig som gillar att laga mat i goda vänners lag. Köksinredningen i vitt har en stram utformning och kommer från välrenommerade Kvänum och arbetsytorna är i klassisk kalksten. Köket har gott om både arbetsytor samt förvaring och den maskinella utrustningen kommer från Siemens och består av; induktionshäll, varmluftsugn och mikro i rostfritt samt integrerad fläkt, diskmaskin, kyl och frys. Matbordet har en given plats invid den välvda väggen som ger karaktär och runt bordet ryms med enkelhet ett tiotal gäster.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com