Storebackegatan 10 F

Drömtrea i kulturminnesmärkt fastighet! Vackra brädgolv, stuckaturer, takrosetter, fungerande kakelugn, höga fotlister och tidstypiska dörrar utgör tillsammans med ett alldeles nytt kök en finstämd mix mellan gammalt och nytt. Stabil och populär HSB-förening med ett fantastiskt hus och innergård. Möjlig mini 4:a!


Budgivare 1
3 200 000 kr
2017-11-14 16:46
Visa budhistorik

Storebackegatan 10 F

Bostadsrätt

3 + kök

65kvm

5366 kr/mån

1 av 3 (ej hiss)

Enligt överenskommelse

3 350 000 kr

Andelstal: 4.4135% Lägenhetsnr: 1101/9 Driftkostnader: 4000 kr/år varav El: 2500 kr / Försäkring: 1500 kr /

Rum för rum

Allmänt
+

På Stigbergshöjdens utkant, mot väster, reser sig Masthuggskyrkan med sin utsiktsplatå. Vägen dit går över Repslagaregatan och Storebackegatan. Kvarteret Skogen utgör ett återstående fragment av Masthuggsbergens förutvarande stadsbild och just i detta mysiga kvarter så ligger landshövdingetrean som vi stolt presenterar.

Detta är ett boende som bör tilltala dig som söker ett hem med det lilla extra. Den vackra fastigheten är ett sant kulturminnesarv med en fantastisk känsla. Pampiga och nyrenoverade rum i fil med höga fönster åt två väderstreck och vackra sekelskiftesdetaljer bevarade utgör tillsammans med ett modernt kök en finstämd mix mellan gammalt och nytt. Vackra vitbehandlade brädgolv, stuckaturer, takrosetter, fungerande kakelugn, höga fotlister och tidstypiska dörrar ger tillsammans med den höga takhöjden en känsla av att tidsandan lever. Föreningen är mycket välskött med en stabil ekonomi, ett ovanligt vackert hus, vacker innergård samt snickeri samt övernattningsrum om ni får långväga gäster. Möjlig mini fyra!

Hall
+
Redan när du öppnar porten från gatan och kliver in på den gemytliga och välkända gården så slås man av hur välbehållen och vacker fastigheten är. Väl inne i hallen så möts du av ett underbart ljus. Den tilltagna takhöjden ger tillsammans med de vitmålade väggarna och det vitbehandlade brädgolvet ett mycket positivt intryck. Hallen är belägen i mitten av detta hem och blir lite av lägenhetens nav med vy in till både vardagsrummet och master bedroom. Avhängningsmöjligheter finns till höger.


Vardagsrum
+
Vardagsrummet är fantastiskt ljust och fyllt av rymd tack vare det generösa ljusinsläppet från de höga fönstren och den väl tilltagna takhöjden. Dess regelbundna form gör det lätt att möblera och här ryms både soffgrupp, soffbord, fåtölj och bokhylla. Det oerhört vackra och vitbehandlade brädgolvet harmonierar fint med de ljusa väggarna, de höga fotlisterna, den bevarade stuckaturen, takrosetten samt den fungerande kakelugnen, som just blivit provtryckt. En hög originaldörr avskiljer sovrummet som ligger i fil med detta rum.

Sovrum 1
+
I fil med vardagsrummet ligger sovrummet som även det är rymligt och ljust. Två stora fönster med överljus och djupa och nymålade fönsterbrädor släpper in solen och framhäver naturligt de vitmålade väggarna, den välbevarade stuckaturen och takrosetten. Härifrån erbjuds en vacker utsikt upp mot kyrkan. Sovrummet är extra rymligt och erbjuder gott om plats för både dubbelsäng med tillhörande nattduksbord, fåtölj, byrå eller en gedigen arbetshörna. Detta rum skulle man kunna dela av till två sovrum. Se alternativ planskiss.


Kök
+
Med stort fönster mot den fantastiska gården ligger det alldeles nyrenoverade, välutrustade och stilfulla köket som bokstavligen badar i ljus tack vare läget där solen ständigt letar sig in. Intill fönstret finns plats för ett middagsbord där 4-6 personer ryms. Själva köksinredningen består av vita släta luckor i form av över- och underskåp samt bänkskiva av slitstarkt laminat. Köket är utrustat med häll, översittande fläkt, diskho, kyl/frys, ugn, micro samt diskmaskin. Längs ena väggen så finns ett vackert originalskafferi som även det har fått ett nytt lager färg. Väggarna är målade i en vit nyans som ger en neutral bas åt den övriga ljusa inredningen och matchar fint med brädgolvet i original.

Sovrum/Barnrum
+
Från vänster i hallen ligger de mysiga lilla sovrummet som ligger rofyllt in mot gården. Rummet lämpar sig väl för såväl barnrum som gästrum. Även här ligger det ett vitbehandlat brädgolv och väggarna är målade i vitt.

Badrum
+
I anslutning till hallen ligger badrummet. Väggarna är kaklade i vitt med en bård och på golvet ligger en gråmålad våtrumsmatta. Badrummet är utrustat med badkar, toalettstol, handfat och spegel.

Ansvarig Mäklare

Andreas Lundberg

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Förening

Brf Storebacke

Bebyggelsen i Kvarteret Skogen, som brf Storebacke tillhör, har tillkommit i två etapper i samband med reglering av gator och tomter i området. Byggnaderna är uppförda i två våningar av trä på olika höga stensocklar. Repslagaregatan 1 byggdes 1882 som landshövdingehus. Storebackegatan 10-12 byggdes 1904-05 och har brutet tak, hörntorn och spetsiga takkupor. Byggnaderna är anpassade till den sluttande terrängen och omger en sluten gård. Fasaderna mot gatan är tidsenligt detaljrika till skillnad från gårdsfasaderna, som är enklare i sin utformning. De äldre husen har sadeltak. Gården är belagd med gatsten och har vårdträd och planteringar. De två landshövdingehusen är tillsammans med den terrasserade gården en välbevarad miljö från sekelskiftet 1900 - den tidsperiod när stadsdelen var bebodd av arbetare och sjöfolk.

Brf Storebacke är en mysig och levande förening med många eldsjälar som brinner för sin fastighet och här är engagemang välkommet. Den vackra fastigheten är kulturminnesmärkt och föreningen är angelägen om att vårda och bevara den samt att bibehålla traditionen av gemenskap, aktivitet samt Storebackes kulturhistoriska värde. Detta syns i alla renoveringar som föreningen gjort sedan fastigheten förvärvades.
Föreningen är en trivsam HSB-förening med 23 lägenheter varav 22 bostasrätter, en affärslokal samt en föreningslokal. Den totala arean uppgår till 1581 kvm.

Ekonomi
Föreningen har en stabil ekonomi och har idag 5 st lån. De långfristiga skulderna uppgår till ca 9,2 Msk. Fastighetens totala taxeringsvärde uppgick vid årsskiftet till ca 30,2 msk kronor och föreningen har goda hyresintäkter. Man har i dagsläget inga beslut på att höja avgifterna, men det kan bli tal om mindre höjningar på sikt för att följa index.

Genomförda renoveringar
ROT-renovering gjordes 1990. Då byttes stammarna och varje lägenhet fick sitt egna badrum. Man har under året (2016) färdigställt de putsade delarna inne i trapphuset på 10:an. Bl.a är all färg blandad för hand med naturliga gammaldags pigment vilket är historiskt korrekt vad gäller metoder, material och kulörer, vilket har varit ett krav från Länsstyrelsen och som man fått bidrag om 100 000 kronor för. Man har även spolat avloppen på 10:an, renovering/helrengöring av hyresrättens badrum, filmat dräneringsrör samt utfört sotning/kontroller av eldstäderna.

Kommande renoveringar
Inga större renoveringar ligger på agendan den närmsta tiden. Man skall utföra en OVK-besiktning samt att man planerar att i etapper måla om fasaden till sommaren.

Övrigt
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen samt lägenhetsförteckningen åt föreningen. Medlemmarna själva utför trappstädning samt gårdsstädning. Varje Juni så anordnas den traditionella gårsfesten som är ett uppskattat bland föreningens medlemmar. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad. Juridisk person beviljas ej medlemskap. Överlåtelseavgift (1120 kr)betalas av säljaren.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Landshövdingehus

Byggnadsår: 1900

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2/3-glas

Energiprestanda: 204 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2010-11-14 00:00

Vill du bli kontaktad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!