Viktoriagatan 15 C

Med toppenläge i Vasastaden, högst upp i en attraktiv sekelskiftesfastighet, erbjuds nu en insynsskyddad takvåning. Här är ledorden ljus och rymd. Öppna sociala ytorna och utsikt över innerstadens takåsar. Terrass med eftermiddags och kvällssol och två (tre möjliga) sovrum. Eftertraktad förening med god ekonomi.


Viktoriagatan 15 C

Bostadsrätt

3 + kök

100kvm

4224 kr/mån

5 av 5 (hiss finns)

Enligt överenskommelse

7 195 000 kr

Andelstal: 4.9% Lägenhetsnr: 23 (1501) Driftkostnader: 5300 kr/år varav El: 3200 kr / Försäkring: 2100 kr / Personer i hushåll: 3

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Högst upp i en av Vasastans kanske vackraste fastighet gömmer sig denna takvåning om cirka 100 kvadratmeter boyta. Tyst och ostört och med ett perfekt läge i Vasa vid hörnet Viktoriagatan/Engelbrektsgatan. Varje morgon sprider sig doften av nybakat på Viktoriagatan och här finns allt från mysiga fik till kvartersfavoriten Björns Bar och kanske stans bästa pizza från Cyrano. Runt hörnet ligger Vasagatan som är stadsdelens 900 meter långa och lite krokiga ryggrad som löper från Haga i väster till Heden i öster. Gatan är till för att fingå, strosa eller spatsera och säljarnas favorit för söndagspromenaden. För den som har bråttom finns en rejäl cykelbana. Den långsamma trafikströmmen gör gatan lugn men ändå myllrande. För dig som gillar arkitektur och äldre byggnadsverk är en promenad längs Vasagatan full av intressanta stopp. Titta in på Gamla Stadsbiblioteket mitt emot Handelshögskolan. Här har tiden stått stilla sedan den pampiga fastigheten uppfördes mellan 1896 och 1900. Eller gör ett spontanbesök på Röhsska museet, vars mode-, design- och hantverksutställningar oftast röner internationell uppmärksamhet. Några kvarter bort ligger Avenyn, grönskande Vasaparken och Kungsparken. Är det grillkväll med vännerna som hägrar har föreningen en trivsam uteplats med grill, utemöbler och en egen liten kryddträdgård. För dig som föredrar garage framför boendeparkering finns det lediga platser (avstämt 2018-03-07) i Viktoriagaraget endast 50 meter bort.

Brf Viktoriagatan 15CD är en trevlig och populär förening med engagerade medlemmar och med mycket god ekonomi och låga avgifter. Ni välkomnas av en pampig entré och hissen tar er upp till våning 4/5, sen är det en lätt trappa upp. Lägenheten upplevs betydligt rymligare än sina 100 kvadrat då golvytan är mycket större. Det första du möts av är ljuset som flödar in från både takfönster och fönster och utsikten över Vasastadens takåsar, grönska och ända bort mot Liseberg och Läppstiftet etsar sig fast. Spännande vinklar, ett unikt hörnläge, gedigna materialval och ett påtagligt lugn skapar denna bostad som ger intryck av en egen värld. Behaglig vattenburen golvvärme löper genom lägenheten som bygger bort radiatorer och frigör väggyta. Till lägenheten hör ett förråd om cirka 6 kvadrat som nås i anslutning till lägenheten.

Hall
+
Här bor du avskilt och ostört på översta våningsplanet. Hallen som möter dig bjuder på en luftig känsla med öppen planlösning mot vardagsrum och kök med generös takhöjd. Blicken söker sig rakt fram mot takkuporna i öster, och ni slås av det höga och fria läget. Till vänster finns gott om plats för avhängning och till höger nås lägenhetens tvättstuga. Väggarna är målade i vitt i hela lägenheten och golvet vid entrén pryds av ett praktiskt klinker. Golvet övergår sedan i en notad rökt bok som slipades så sent som 2017.

Vardagsrum och matsal
+
Här möts du av ljus, rymd och fina vinklar. Från inte mindre än fem takfönster och sex takkupor/fönsterpartier dansar ljuset in. De öppna och generösa ytorna ger en social atmosfär och här erbjuds många olika möbleringsalternativ. Så fundera på vad som passar er bäst, här finns bara möjligheter! Rummet kan beskrivas som lägenhetens hjärta då det binder samman alla rum och idag är ytorna disponerade som en generös matsal, ett större vardagsrum och en loungedel invid terrassen. Från fönstren som vetter mot öster, väster och norr blickar ni ut över grönska och Göteborgs storsiluetter.

Kök
+
Köket är ett premiumkök från tyska Bulthaup, ett välrenommerat köksföretag som är synonymt med kvalitet, funktion och design. Tilltalande design där köksinredningen löper bredvid en rejäl köksö. Här erbjuds både gott om förvaring och arbetsytor och från köket har ni en bra överblick över hemmets ytor. Köket är utrustat med; induktionshäll, diskmaskin samt kyl/frys från Gaggenau och fläkten kommer från Fjäråskupan.

Huvudsovrum
+
Huvudsovrummet har en alldeles perfekt yta och här ryms en dubbelsäng med tillhörande sängmöbel och i en platsbyggd garderob erbjuds gott om förvaring. Harmoniskt, insynsskyddat och med himlen som närmsta granne. Vakna med härligt morgonljus från öster och njut av den vackra stadsvyn mot Vasaparken.

Sovrum
+
Lägenhetens andra sovrum rymmer även det en dubbelsäng och förvaring erbjuds i en väl tilltagen garderobsenhet. Snedtak, takfönster och murstockar ger den rätta vindskaraktären.

Badrum och tvättstuga
+
Rymligt badrum med oregelbunden form som skapar liv. Helkaklade väggar och klinker på golv i varma toner. Badrummet är utrustat med både dusch och badkar, handfat och WC. Spotlights med dimmerfunktion och golvvärme (elburen i badrummet) även här. I anslutning till hallen nås en separat tvättstuga, utrustad med ho samt tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Andreas Lundberg

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Förening

Brf Viktoriagatan 15 CD

Bostadsrättsföreningen Viktoriagatan 15 CD är en trivsam förening i ett vackert och välmående sekelskifteshus med god ekonomi och låga avgifter. Huset byggdes 1896 och föreningen förvärvade fastigheten år 2001. Föreningen består av 23 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Lägenhetsytan uppgår till 2 103 kvm och 79 kvm utgör lokalyta. Det totala taxeringsvärdet är ca 51,6 mkr, varav ca 20,3 mkr avser byggnad och ca 31,3 mkr avser mark.

Föreningen ekonomi
Föreningens ekonomi anses som god där nyckeltalen talar sitt tydliga språk. Föreningen har lån om 8,1 mkr, vilket motsvarar ca 3 850 kr i lån/kvm boyta - långt under snittet för Göteborg. Föreningen genomförde 2009 ett kapitaltillskott genom föreningens medlemmar och amorterade då av en stor del av lånen, ca 3,55 mkr. Resultatet blev en ännu bättre ekonomi där avgifterna sänktes med hela 20 % och har därefter legat oförändrade. Den genomsnittliga årsavgiftsnivån är 428 kr/kvm och föreningen har inga planer på några höjningar/sänkningar. Hyreslokalen står för ca 10 % av föreningens totala intäkter.

Gjorda renoveringar
Huset är i mycket gott skick där föreningen genomfört många renoveringar sedan övertaget 2001 och man följer en underhållsplan som löper fram till år 2020. Rör- och elstambyte genomfördes 1986 och 2004 lades taket om. Under 2005 installerades hiss, fasaden putsades om och nytt porttelefonsystem, tryckkärl för fjärrvärme, nytt gjutjärnsstaket, planteringar, sophus, entrédörrar och cykelhus införskaffades. Mellan 2007-2008 installerades ny pump och tryckkärl för tappvattnet och fläkt i hisschakt ordnades. Under 2009 rengjordes fläktsystemet och fönstren målades på gårdshuset. Under 2010-2011 genomfördes renovering av fasaden mot gatan med bättringsmålning av fasad samt fönster. Man utförde även reparationsarbeten på hissen, spolade stammarna och installerade ny belysning i källargångarna. Under 2012 såg man över ventilationen i hyreslokalen, utförde vissa murningsarbeten i källaren samt justerade ventilationen i uppgång C. De senaste åren har en hel del trivselåtgärder genomförts där bl a fokus har legat på den gemensamma uteplatsen. En utförlig förteckning över genomfört och kommande underhåll finns i årsredovisningen.

Kommande renoveringar
Fastigheten är i gott skick där många kostsamma renoveringar genomförts. Det som står närmast på tur är bättringsmålning av tak och nedre del av fasad, men detta ligger troligtvis några år framåt i tiden.

Övrigt
SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar. Juridisk person kan nekas medlemskap. Andrahandsuthyrning sker enligt praxis med godkännande från styrelsen. Trappstädning utförs av externt städbolag och är således inget som medlemmarna själva gör. Föreningen äger sin mark och påverkas därmed inte av tomträttsavgälder. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Överlåtelseavgiften om 1140 kr betalas av säljaren, medan eventuell pantsättningsavgift om 448 kr betalas av köparen. I huset finns en fräsch tvättstuga med torkrum och på gården finns ett cykelhus. Föreningen har en gemensam grönskande uteplats med utemöbler och grillmöjligheter. Fastigheten är ansluten till Comhem för kabel-TV och bredband.

Boendeparkering erbjuds i området till en kostnad om 635 kr, parkeringskort M4 (www.trafikkontoret.goteborg.se) och för er som föredrar garageplats finns det per idag (2018-03-07) ledig platser i Viktorigaraget som ligger endast 50 meter bort. Garageplatserna kostar från 1 500 kr och för mer information kontakta Kjellbergs fastigheter på 031-42 84 00.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1896

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: 141 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2009-04-09 00:00

Ska du sälja din lägenhet i något av områdena vi jobbar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!