Walleriusgatan 4

Funkisdröm på våning 3 av 4 (hiss finns) som badar i söderljus. Fritt och insynsskyddat läge som sommartid omgärdas av en härlig grönska. En mycket yteffektiv planlösning och balkong i solläge. Här bor du med renoverat kök och bad i smakfulla materialval.


Walleriusgatan 4

Bostadsrätt

1.5 + Kök

47kvm

3028 kr/mån

3 av 4

enligt överenskommelse

2 975 000 kr

Andelstal: 4.01% Lägenhetsnr: 1303/17 Driftkostnader: 5000 kr/år varav El: 3500 kr / Försäkring: 1500 kr /

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Ett obeskrivligt lugn ramar in de magnifika tegelfastigheterna uppe i anrika Nedre Johanneberg. Stadsdelen känns en smula undangömd, sitt centrala läge till trots, och att promenera omkring här inger en känsla av harmoni och avkoppling. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Även omgivningarna har allt du kan önska. Några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, konserthus, gallerior och butiker. Grönskan vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen som erbjuder ett brett utbud av olika affärer, träningsanläggningar och en välsorterad livsmedelsbutik. Är du sugen på en smakrik och fyllig kopp kaffe så hittar du Mahogny längst ner på Gibraltargatan vilket starkt kan rekommenderas eller varför inte genom en kort promenad besöka Mr P, BON eller Familjen som ligger vid Götaplatsen.

I ett välskött rött tegelhus anno 1935, beläget i ett lugnt och fritt läge har vi nu nöjet att presentera en perfekt planerad fyrtiosjukvadratare. Högt upp i huset, våning tre av fyra, med fritt och insynsskyddat läge har du här ditt drömhem. Smakfullt renoverat 2011 med tidlösa och stilrena materialval.

Hall
+
Hall med gott om förvaring i en praktiskt inbyggd garderob med skjutdörrar och här finns även plats för ytterligare avhängning av ytterkläder. Hallen knyter samman hemmets samtliga rum och ger direkt en välkomnande känsla. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger tåligt laminatgolv.

Kök
+
Smakfullt renoverat kök med gott om arbetsyta och förvaring. Vita handtagslösa luckor från välrenommerade Marbodal har matchats med rummets 30-tals charm. Här möblerar du enkelt med ett matbord som rymmer 4-6 personer. Den maskinell utrustning består utav häll, ugn, mikro, kyl/frys, fläkt samt diskmaskin.

Vardagsrummet
+
Här är det lätt att trivas! Magiskt vardagsrum med stort fönsterparti mot söder och helt fritt läge. De fria läget bjuder under sommaren på en härlig grönska utanför fönstret. Rummet är lätt att möblera och inrymmer både soffa och fåtöljer, här finns flera olika möbleringsalternativ. Väggarna är målade i vit bruten kulör och på golvet ligger det en stavparkett.

Sovalkov
+
Detta hem genomsyras av genomgående smarta val vad gäller disponeringen av lägenhetens kvadratmeter. Sovalkoven är ett perfekt exempel på detta. Här har man lyckas få till både sovdel och arbetshörna. Här har någon "tänkt till" då du både når sällskapsytor och badrum snabbt och enkelt.

Badrum
+
Detta utrymme renoverades också 2011 och som köket går det i en smakfull och tidlös anda. Här har du klassiskt mörkt klinkers på golv medan väggarna har vita plattor. Här finns dusch, wc, handfat, vikbara duschväggar, golvvärme samt handdukstork.

Övrigt
+
Föregående ägare renoverade stora delar av lägenheten 2011. Nuvarande ägare oljade golven 2017. Till lägenheten så finns det ett vind- och källarförråd om totalt ca 8 kvm. Fönstren samt burspråket kan vid hård blåst släppa igenom lite vatten på fönsterbrädan men detta kommer att åtgärdas av föreningen under våren 2017 då samtliga fönster skall bytas samt burspråken skall kläs om med ny plåt.

Förening

Brf Grönsiskan 7

Nedre Johanneberg är uppdelat i sju kvarter, första kvarteret började bebyggas år 1924 vid Terrassgatan och färdigställdes 1929. Kvarter fortsatte att bebyggas söderut utefter Viktor Rydbergsgatan och Gibraltargatan, samtliga fastigheter fick benämningen Johanneberg. Det sista kvarteret färdigställdes år 1938 vid Lagerbringsgatan, tvärgata till Viktor Rydbergsgatan. Samtliga kvarter i Albert Lilienbergs stadsplan för Nedre Johanneberg är namngivna efter fågelarter: Johanneberg 1 (Kvarteret Näktergalen), Johanneberg 2 (Kvarteret Taltrasten), Johanneberg 4 (Kvarteret Göken), Johanneberg 5 (Kvarteret Tofsmesen), Johanneberg 6 (Kvarteret Blåmesen), Johanneberg 7 (Kvarteret Grönsiskan) samt Johanneberg 8 (Kvarteret Entitan).

Brf Grönsiskan 7 är en äkta bostadsrättsförening i Nedre Johanneberg med adressen Walleriusgatan 4. Föreningen förvärvade fastigheten Göteborg Johanneberg 7:7 under 2009. Föreningen består utav 25 bostadsrättslägenheter fördelat på: 4 stycken 3 rum o kök, 5 stycken 2 rum o kök, 16 stycken 1 rum o kök. Föreningen har en totalarea om 1 226 kvm (bostadsarea om 1 226 kvm).

Utförda renoveringar
Byggnaden är i gott skick, många av de stora och kostsamma renoveringarna är redan gjorda. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2011 och sträcker sig fram till 2021. Nedan följer ett urval av utförda renoveringar i fastigheten:

2015-2016 Total ombyggnad av källaren
2012-2013 Byte av entréparti
2011-2012 Målning av trapphus
2010-2011 Stambyte, byte av lägenhetsdörrar, Fasadrenovering mot gatan, nya balkonger mot gatan, nya elstammar och elcentraler

Kommande renoveringar
Föreningen kommer att låta renovera fönstren mot gården och byta fönster och balkongdörrar ut mot gatan. Renoveringen bedöms inte påverka avgifterna. I föreningen pågår även en diskussion om att sälja råvinden vilket skulle innebära ett stort kapitaltillskott till föreningens redan goda ekonomi.

Ekonomi
De långfristiga skulderna för bokslutet 2015 uppgår till ca 5,5 msek vilket motsvarar en belåning om ca 4 676 sek/kvm bostadsyta. Dessutom har föreningen kvar en hyresrätt som ännu inte har ombildats och därmed utgör en dold tillgång i föreningen. När lägenheten säljs kommer pengarna att tillfalla föreningen och stärka dess ekonomi ytterligare. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Överlåtelseavgift betalas av säljare.

Övrigt
Den gemensamma tvättstugan ligger längst upp på vindsplanet. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

Föreningen har ekonomisk förvaltning via SBC. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos IF Skadeförsäkring AB. Juridisk person beviljas ej inträde. Uthyrning i andra hand skall ansökas hos styrelsen och beviljas enligt rådande lagstiftning.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: 30-talsfastighet

Byggnadsår: 1935

Ventilation: Fjärrvärme

Fönster: 2-glas

Energiprestanda: 120 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2012-02-24 00:00